Paza si protectie

Am facut o mica pauza din scris din  anumite motive tehnice si intentionam sa mai ma bucur de aceasta mica pauza pana la remedierea situatiei insa evenimentele recente m-au adus in pragul disperarii.

Nu imi pot da seama pe ce criterii sunt alesi paznicii astia de la campus, sau cel putin nu imi dau seama cum fac turele si mai ales cum dracu’ de pica la noi mereu cel mai inapt dintre ei.

La o analiza mai amanuntita toti sunt foarte de treaba, mai ales cei de la poarta, insa culmea, la caminul nostru e acelasi paznic obosit/plictisit/vai mama lui/…/…/ ma abtin sa mai transcriu de pe CV-ul lui de la rubrica “Calitati”. Nu imi dau seama pe ce criterii l-au ales, adica nu e vreun Arnold (abia daca are 55 de kile), nu e in floarea vietii sa faca obiectul devizei “minte multa nu se cere, prost sa fii, sa ai putere” sau cel putin nu face obiectul ultimei parti. Probabil l-au ales pentru flerul sau deosebit, fler care la un nivel metafizic ii apasa pe creier storcandul de hormonul “detectivoza” varsanudui-l in fluxul sangvin facandu-l un Sherlock Holmes al ASE-ului.

Acest fler al lui nea’ Gogu (n-am idee cum il cheama dar i se potriveste) ii spune sa ma intrebe pe mine de legitimatie, care iesisem afara cu 2 minute in urma sa imi cumpar apa. Ce-i drept omul avea motive intemeiate, un tip in tricou si pantaloni scurti….hmmm dubios dubios, mai ales ca toata lumea era imbracata cu geaca si alte chestii groase. Pe deasupra mai cara si un bidon de 5 litrii de apa, cine stie ce petrecaret pus pe distractie si scandal, venit cu ceva de baut la colegii lui de la camin era tipul in tricou :>.

Domn’ Gogu ma opreste cu clasicul “baiatu’ baiatu’ esti de la noi”….” din fericire nu, eu stau aici din camin ” dupa care ii intind legitimatia sa ma lase sa plec pentru ca incepusem sa cam tremur (treaba cam suspecta pentru nea Gogu). Dupa o verificare atenta daca scrie numele caminului pe legitimatie (cred ca de fapt el a citit toata legitimatia cu tot cu bibliografie si cuprins) ma intreaba foarte serios: “tu stai la 6 nu-i asa ? :>” cu o privire semisatisfacuta si in acelasi timp dubioasa (ceva de genu :>+ 3/2/:) )…… faza la care eu am ramas paf din moment ce pe legitimatie a 2a chestie dupa nume care este scrisa este etajul si camera, rubrica in dreptul careia era scris un foarte mare 4.

Alta faza, super recenta, in urma cu vreo ora, intru iar in camin si nah, zic sa-l salut pe om ca nu e frumos sa treci ca nesimtitul pe langa el. Ma lasa sa ajung pana la lift ca mai apoi sa ma intrebe daca sunt din camin (un om zgribulit de frig, cu un ghiozdan de 2 tone in spate care se uita la lift ca la ultima sansa de a-l duce intr-un loc calduros sigur e unul foarte dubios ) si culmea ma pune sa ii arat si legitimatia.

 

Concluzie: Ii inteleg meseria dar nu vreau sa-l inteleg pe el. E pur si simplu retardat!

PS: partea buna e ca nu intreaba pe cine trebuie 😀

Advertisements

One Response to “Paza si protectie”

  1. Alexa Says:

    Tip: nu-l baga in seama….treci ca nesimtitule pe langa el si il intimidezi..nu mai are curajul sa te intrebe de sanatate…:P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: